Vimperský precedens

Žádné komentáře

Začnu trošku stroze, úředním jazykem, anebo lépe přímo vložím usnesení Rady Vimperka ze dne 12.7.2021, zasedající ve složení Ing. Martanová, Mgr. Kuncl a Ing. Petrášek, aby nedošlo ke zkreslení:

Usnesení č. 684

Rada města se seznámila s vydaným rozhodnutím dodatečně povolení stavby označené jako “ Reklamní zařízení – billboardy, ve sportovně rekreačním zařízení Vodník na pozemcích  KN parc. č. 180/1 parc. 1815, oba k. ú. Vimperk, obec Vimperk“ ze dne 30.06.2021 a rozhodla tento majetek zařadit do evidence města k 01.07.2021 a dále stanovit nájemné za tuto reklamní plochu ve výši 1.000,- Kč/billboard/měsíc – bez DPH. Rada města pověřuje obor hospodářský a bytový přípravou materiálu pronájmu tohoto reklamního zařízení tj. předložením návrhu smlouvy o jeho pronájmu s jeho stávajícím uživatelem. 

Pro 3, proti 0, zdržel se 0, Návrh byl přijat. Zodpovídá: odbor HB, termín do 31.07.2021   

 

 

Takto rozhoduje a trestá Rada města vybudování a letité provozování černých staveb na Vodníku. Jen pro připomenutí, jak byla řešena minulá černá stavba se stejným přestupníkem. Řeč je o nepovoleném rozšíření pronajatého městského parkoviště před restaurací Vodník. Zde nájemník nechal navést odfrézovaný asfaltový odpad a nepovoleně rozšířil stávající parkoviště až ke Křesánovskému potoku s reálnou ekologickou hrozbou spočívající znečištěním vody. Pro ty, kteří si nepamatují, jak byl tento přestupek proti stavebnímu zákonua zákona o ochraně přírody a krajiny vyřešen, připomínám, že toto parkoviště bylo na 30 let pronajaté přestupníkovi, a to ještě dokonce s právem stavby, což byla jediná udělená „sankce“.

Pro ilustraci na kolik by si Rada města Vimperka měla cenit nově nabytý majetek, tedy dva billboardy s reklamní plochou 2×12 m2, může posloužit následující obrázek. Jedná se o jarní foto velikostně třetinového billboardu umístěného na výpadovce na Prachatice. Koncové číslo jsem smazal, abych nedělal reklamu.

 

 

Co z toho plyne a proč opakuji věci již tolikrát řečené?

Byl vytvořen Vimperský precedens!

Podle usnesení č. 684/2021 Rady města Vimperka si může každý občanna pronajatém městském pozemku zbudovat jakoukoli černou stavbu a nebude nijak sankciován. Maximálně požádá o vydání rozhodnutí dodatečného povolení stavby, toť vše, tedy pokud Rada města Vimperka bude všem svým občanům měřit stejným metrem, ve smyslu padni komu padni.

Konečně dobrá zpráva pro „obyčejné“ občany Vimperka! Ale pozor!, musíte mít na správných místech správné známé. Doporučuji si opět přečíst složení Rady města, které takto rozhodla.

Předchozí příspěvek
Postřehy ze zastupka II.
Následující příspěvek
180 nových garáží pro Sojčák.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.
Chcete-li pokračovat, musíte souhlasit s podmínkami